Svenskt recept längre ner

STARTER

Scallops with Pistachio Vinaigrette

A perfect starter for New Years Eve. Try to get fresh scallops if you can.

Serves 4

Make the vinaigrette: In a bowl mix 1 tbsp of balsamic glaze, ½ tsp apple cider vinager, 1 tsp runny honey, 3 tbsp walnut oil, or mild olive oil. Chop and toast 2 tbsp of shelled pistachios very quick in a hot pan. Add to the vinaigrette. Salt and pepper to taste.

Scallops: Slice 4 slices of smoky bacon lengthwise. Wrap the bacon around 8 scallops and seal with a toothpick. Heat 1-2 tbsp of butter in a pan and sear the scallops 3-4 minutes on both sides and even on the baconwrapped sides. Salt and pepper to taste. Divide the scallops on 4 plates, spoon the vinaigrette over and decorate with tiny baby leafs.

 

 

PÅ SVENSKA

FÖRRÄTT

Pilgrimsmussla med pistagevinägrett

Det är alltid lyxigt med pilgrimsmusslor. Satsa gärna på färska när det är nyårsafton.

4 portioner

 

8 pilgrimsmusslor

4 skivor bacon

1 msk smör eller olivolja

flingsalt och nymald svartpeppar

Pistagevinägrett

1 msk crema di balsamico

½ tsk äppelcidervinäger

1 tsk flytande honung

½ dl valnötsolja, alt olivolja

1 nypa salt och nymald svartpeppar

2 msk hackade pistagemandlar, lätt rostade i torr panna

 

  1. Rör samman ingredienserna till vinägretten.
  2. Skär baconet i långa remsor på längden och linda runt pilgrimsmusslorna. Fäst med en cocktailpinne.
  3. Bryn dem i smör eller olja cirka tre-fyra minuter, även på baconsidorna. Salta och peppra lätt.
  4. Lägg dem två och två på fyra tallrikar och garnera med fina sallatsskott.
  5. Skeda över vinägretten och servera.

 


Leave a Reply