Recipe will follow in English

Stekt halloumi med rucola-myntasallad

Halloumi som steks kan även ätas kall i en sallad. Prova att bryta osten i bitar istället för att skiva den. Det ger en krispigare yta.

 

4 portioner

2 paket halloumi

1 tsk smör

100 g rucola, sköljd

1 litet knippe färsk mynta, sköljd

kallpressad rapsolja

lite pressad citron

flingsalt och nymald svartpeppar

 

Bryt osten i bitar och stek dem knapriga i smör. Låt svalna och lägg i en burk. Blanda rucolan med och myntan. Blanda i några få droppar rapsolja och citron. Ta med i en separat burk. Vid servering blandar du i osten och saltar och pepprar.

 

Fried Halloumi with Aragula Mint Salad

Fried halloumi is excellent cold in a salad.

Serves 4

Tear 8 oz. of halloumi in coarse pieces and fry in butter until golden and crispy. Let cool. Transfer to a container. Mix 2 oz. of rinsed aragula with a handful of fresh mint leafs. Mix with a few drops of cold-pressed canola oil or olive oil and fresh lemon juice. Bring in a separate container. Mix the halloumi with the salad when serving. Salt and pepper to taste.