Svenskt recept längre ner

Stewed Rhubarb with Cardamon

Serve with ful fat milk and some almond cookies.

Serves 4

Clean 500 g/1lb rhubarbs and slice them in tiny pieces crosswise. In a large sauce pan mix 4 dl/1 1/2 cup of water with 1 1/2 dl/1/2 cup of sugar and a pinch of ground cardamon and bring to a boil until the sugar dissolves. Add the rhubarbs and let is cook slowly for about 5 minutes until tender. Mix 2-3 tbsp of potato starch with a little water and pour into the rhubarbs. Stir and give it a quick boil. Take the pan from the heat and let it cool before serving.

 

Rabarberkräm med kardemumma

Härlig sommarfrukost. Servera gärna mandelskorpor till.

4 portioner

 

500 g rabarber

4 dl vatten

1 ½ dl strösocker

ev lite malen kardemumma

2-3 msk potatismjöl + lite kallt vatten

Till servering:

Gräddmjölk eller vanig mjölk

Ev mandelskorpor

 

Skär rabarbern i mindre bitar. Koka upp vatten och socker tills sockret löst sig. Tillsätt rabarbern och koka den mjuk och mosig på medelvärme, cirka 5 minuter. Om du vill kan du ha i kardemumma. Blanda potatismjölet med lite kallt vatten och vispa i. Låt krämen hastigt koka upp och dra sedan av den från värmen. Ät krämen kall eller varm med gräddmjölk eller mjölk.

 


Leave a Reply