Svenskt recept längre ner

Stewed Rhubarb with Cardamon

Serve with ful fat milk and some almond cookies.

Serves 4

Clean 500 g/1lb rhubarbs and slice them in tiny pieces crosswise. In a large sauce pan mix 4 dl/1 1/2 cup of water with 1 1/2 dl/1/2 cup of sugar and a pinch of ground cardamon and bring to a boil until the sugar dissolves. Add the rhubarbs and let is cook slowly for about 5 minutes until tender. Mix 2-3 tbsp of potato starch with a little water and pour into the rhubarbs. Stir and give it a quick boil. Take the pan from the heat and let it cool before serving.

 

Rabarberkräm med kardemumma

Härlig sommarfrukost. Servera gärna mandelskorpor till.

4 portioner

 

500 g rabarber

4 dl vatten

1 ½ dl strösocker

ev lite malen kardemumma

2-3 msk potatismjöl + lite kallt vatten

Till servering:

Gräddmjölk eller vanig mjölk

Ev mandelskorpor

 

Skär rabarbern i mindre bitar. Koka upp vatten och socker tills sockret löst sig. Tillsätt rabarbern och koka den mjuk och mosig på medelvärme, cirka 5 minuter. Om du vill kan du ha i kardemumma. Blanda potatismjölet med lite kallt vatten och vispa i. Låt krämen hastigt koka upp och dra sedan av den från värmen. Ät krämen kall eller varm med gräddmjölk eller mjölk.