Svenskt recept längre ner

Berry Pizza

Enjoy all the beautiful berries summer can offer in an irresistable berry pizza.

As always when converting recipes from metric to imperial it can be hard to be exact. Baking can be tricky, just as you know. Also when it comes to ingredients like yeast and flour for example it’s different in different countries. 

4 small pizzas enough for 8 people

Dough

2 oz of butter

1 1/2 dl/3/4 cup milk

16 g/1/2 oz fresh yeast

1 pinch of salt

3 tbsp of sugar

2 cups of flour

Topping

4 oz of mascarpone

4 tbsp of dulce de leche or runny honey

1 cup of fresh berries such as raspberries, blueberries or strawberries

confectioners sugar

 

Preheat the oven to 225°C/437°F. Melt the butter and add the milk. Heat until 37°C/98°F. Crumble the yeast in a mixing bowl and add the milk mixture. Stir until the yeast is dissolved. Add salt, sugar and the flour and knead into an elastic dough. Let it rise in the bowl under a clean tea towel for 30 minutes. Divide the dough into 4 pieces. Roll the dough with a rolling pin into 4 discs. Place on a baking tray. Spread the mascarpone cheese over and drizzle with dulce de leche or runny honey. Bake for 15 minutes until golden. Let cool a little bit before garnishing with berries and confectioners sugar.

 

PÅ SVENSKA

Söt bärpizza

Passa på att använda sommarens alla bär. Här bjuder vi på en oemotståndlig bärpizza.

4 små pizzor som räcker till 8 portioner

Deg

50 g smör

1 ½ dl mjölk

1/3 paket jäst

1 krm salt

½ dl strösocker

4-5 dl vetemjöl

Fyllning

1 ask mascarpone

4 msk kolasås eller flytande honung

2-3 dl färska bär, t ex hallon, jordgubbar, blåbär

florsocker

 

Sätt ugnen på 225 grader. Smält smöret och häll i mjölken. Hetta upp till 37 grader. Smula jästen i en bunke och häll över mjölkblandningen. Använd gärna bakassistent. Rör eller låt maskinen gå tills jästen löser sig. Blanda i salt och socker och sedan mjölet lite i sänder. Arbeta degen kraftigt cirka 10 minuter. Låt degen jäsa 30 minuter under bakduk. Kavla ut den tunt och ta ut fyra rundlar med hjälp av en assiett. Lägg på plåt och bred över mascarponen. Ringla över karamelliserad mjölk eller kolasås och grädda cirka 15 minuter tills degen fått lite färg. Låt svalna en stund innan du garnerar med bär och florsocker.


 

 


2 Responses to “Sweet Surprise – Berry Pizza – Överraska med söt bärpizza”

Leave a Reply