Pasta är vår absoluta fredagsräddare när man är trött efter veckan men ändå vill unna sig något gott. Från vår bok Lantlig spis/Kakao förlag

This  is an easy solution after a long week. Pasta with meaty salsiccia is a real Friday treat. From our book Lantlig spis/Kakao förlag

bokus.com

adlibris.com

 

Pasta salsiccia

4 portioner

 

300 g pasta, gärna bavette

1-2 msk olivolja

2 vitlöksklyftor

200 g salcissiakorv (råkorv)

1 tsk torkad rosmarin

1 smulad torkad chilipeppar

50 g riven Västerbottensost

50 g pinjekärnor (lätt rostade i torr panna)

2-3 msk hackad bladpersilja

 

Koka pastan enligt paketet och låt den rinna av. Blanda med liten skvätt olivolja. Hacka vitlöken. Sprätta upp korvarna längs med och gröp ur innehållet med en sked så du får en grov färs. Hetta upp lite olja i en stor panna och fräs vitlök och korvfärs tillsammans med rosmarin och smulad chili cirka 4-5 minuter. Korven brukar vara salt så extra salt behövs sällan. Blanda i pastan i korvblandningen och rör i den rivna osten. Servera genast med pinjekärnor och hackad bladpersilja på toppen. Servera med en dressad rucolasallad.

Pasta Salsiccia

Serves 4

Cook 8 oz of pasta (Bavette) until al dente. Drain but reserve 1/2 a cup of the water. Add a tbsp of oliveoil to the pasta. Chop 2 garlic cloves.  Cut 7 oz of fresh salsiccia in half lengthwise and carefully remove the meat. Heat 2 tbsp of olive oil in a skillet and fry the garlic with 2 tsp dried rosemary until soft. Crumble the sausage meat in the pan and cook until completely cooked trough. Add a pinch of dried chili flakes and the cooked pasta. Mix well. Now grate some good mature cheese and add about a handful to the pasta together with the reserved cooking water. Heat gently until the cheese melts. Season with salt and ground pepper. Sprinkle with some fresh parsley and serve. A well dressed arugula salad goes well with the dish.