Svenskt recept längre ner

A sneak peak from our melon story in Swedish food magazine Allt om mat. More recipes in the magazine!

http://alltommat.se

Melon are the thing you should eat right now. In salads, in desserts, drinks or salsas. Or just natural. Enjoy this sweet and salty salad today.

 

En liten glimt från vårt melonjobb i Allt om mat. Fler recept hittar du i tidningen!

http://alltommat.se

Det är nu du ska äta meloner. I sallader, desserter, drinkar och salsor. Eller bara naturella. Njut av den här sötsalta salladen redan idag.

 

Melon cubes with feta

Serves 4-6

Peel, deseed and cube 1 lb of watermelon, 1 lb of cantaloupe and 1 large European cucumber in equal pieces. Cube 7 oz of feta in the same size as the melon and cucumber cubes. Place those in a nice pattern on a large plate or tray. Add the zest and juice from 1 organic lemon, 1 pinch of chiliflakes, 3 tbsp of chopped mint or/and pea sprouts and 2 tbsp of olive oil. Sprinkle on some flaky sea salt and fresh pepper.

 

PÅ SVENSKA

 

Melonklossar med feta

Frisk sallad som piggar upp rökt fisk, grillat eller bara som den är till lunch till exempel.

4-6 portioner

 

½ kg vattenmelon

½ kg cantaloupemelon

1 stor gurka

200 g fetaost

1 ekologisk citron

1 tsk chiliflakes

3 msk myntablad och/eller ärtskott

2 msk olivolja

1 tsk flingsalt och nymalen svartpeppar efter smak

 

Skär melonköttet, gurkan och fetan i lika stora kuber, cirka två gånger två centimeter. Lägg dem på ett fat i ett fint mönster. Riv citronskalet och strössla över. Kläm över citronsaften. Strö på chiliflakes, mynta- och/eller ärtskott och ringla över oljan. Salta och peppra.

 


One Response to “Time for Melons – Tid för melon”

Leave a Reply