Svenskt text lite längre ner

Earlier this year we visited a trend seminar called www.storatrenddagen.se. They presented the most important trends in lifestyle, fashion, home decor and food. One of the big trends for 2013 is “together”. Another is “fun dining” instead of “fine dining” due to the economical situation in the world. Today star chef Marcus Samuelsson from Red Rooster in New York visited Clarion Hotel Gillet in our town Uppsala. They just launched a new restaurant concept “Kitchen & Table” with Marcus. He brought the atmosphere and the food influences from Manhattan to Sweden for this concept. He told us that the big trend now is a welcoming atmosphere, an including attitude and more relaxed restaurant concepts. So the so called “community tables” that have become popular is an effect of that trend. People come closer, can share food and talk and also become new friends. We took a twist on what he told us and invited to a simple but yet delicious finger food gathering. We arranged the food on a platter so guests can dig in and help them selfs while socializing. Get inspired, put some of your favourites on the table and have fun!

 

What you need for a fun night!

Smoked salmon, capers, mustard spread, grilled asparagus, mashed avokado, sliced red onion and toasted bread. To make the mustard spread just mix a cup of crème fraiche or cream cheese with 3 tbsp of unsweetended whole grain mustard, 2 tbsp of sweet mustard, 2 tsp of runny honey and a pinch of salt. Offer some good drinks with or without alcohol, honest wine or ice cold beer and enjoy!

 

PÅ SVENSKA

Tidigare i år besökte vi ett trendseminarium www.storatrenddagen.se. Man talade om flera stora trender inom mode, inredning. livsstil och mat inför 2013. En trend är “tillsammans” och inom mat pratar man om “fun dining” istället för “fine dining”. Allt pekar på en mer avslappnad och inkluderande stil på krogar och även hur man umgås hemma. Det kan bero på den ekonomiska situationen i världen. Vi är tvungna att tänka om, tänka enklare, mer ekonomiskt. Svenska stjärnkocken Marcus Samuelsson med den aktuella krogen Red Rooster i New York gästade idag Clarion Hotel Gillet här i Uppsala. Han har tillsammans med hotellkedjan tagit fram krogkonceptet Kitchen & Table med sina så kallade “community tables” där man får plats med många gäster i flera sällskap som inte sällan slutar med att alla umgås och har trevligt tillsammans. Marcus säger att han har tagit med sig atmosfären och matinspirationen från Manhattan till konceptet här i Sverige. Vi blev inspirerade och bjöd in till en härlig plockmiddag där vi ställde en massa godsaker på bordet och lät våra gäster plocka, prata, dricka gott och ha kul. Så ställ fram dina favoriter på bordet, bjud in dina vänner och umgås!

 

Det här behöver du för en lyckad kväll!

Kallrökt lax i skivor, kapris, senapskräm, mosad avokado, grillad sparris, skivad rödlök och rostade brödsnittar. Sväng ihop senapskrämen genom att blanda cirka 2 dl crème fraiche eller cream cheese med 3 msk osötad senap med hela frön, 2 msk söt senap, 2 tsk flytande honung och en nypa salt. Bjud på några goda drinkar med eller utan alkohol, schyst vin eller iskall öl.