Svenskt recept längre ner

Tomato Tarte with Goat Cheese

Apperantly we are feeling a little goaty today. So here comes another great goat cheese recipe. If you had enough goat use Brie instead. Perfect finger food for Friday night.

Serves 4 as a light main dish with a salad or 8-12 as a hors d’ouevres

Preheat oven to 225°C/435°F. Slice 1 lb sweet cherry tomatoes. Roll out a puff pastry sheet on a parchment paper big enough to cover a medium baking tray. Crumble 7 oz chèvre on top and arrange the tomato slices on the cheese. Bake for 15-20 minutes until the edges turns golden. Let cool a little. Drizzle on a splash of good olive oil, some flaky sea salt and freshly milled pepper. Decorate with fresh basil leaves. Cut into wedges or squares and serve.

 

PÅ SVENSKA

Tomatflarn med getost

Vackert, gott och frasigt. Underbart som tilltugg eller lättare rätt med en väl dressad sallad till.

4 portioner som rätt/8-12 portioner som tilltugg

 

400 g romanticatomater på kvist

200 g chèvre

1 smördegsark

olivolja

basilikablad dressade i lite olivolja och balsamico

flingsalt och nymald svartpeppar

 

Sätt ugnen på 225 grader. Skär tomaterna i skivor. Rulla ut smördegen med det medföljande pappret på en plåt. Skär en snitt som en ram en centimeter in från kanten. Smula osten och fördela den över degen. Lägg tomaterna i ovanpå och grädda cirka 15-20 minuter tills degen fått lite färg. Låt svalna lite, droppa på lite god olivolja, salta och peppra och strö på lite dressade basilikablad. Klipp i bitar och servera.