ENGLISH RECIPE WILL FOLLOW

Grundrecept tomatsås

3 vitlöksklyftor

1 gul lök

3 msk olivolja

2 msk tomatpuré

1 burk körsbärstomater, alt krossade tomater, 400 g

1 msk hackad oregano

salt, nymald svartpeppar, ev socker

 

Hacka vitlöken och löken fint. Fräs det i olja utan att den tar färg. Tillsätt tomatpurén och låt den fräsa med under omrörning en minut. Häll i tomaterna och krossa dem med en sked. Tillsätt oreganon. Låt det koka ihop på svag värme utan lock till en tjock sås ca 15-20 minuter. Smaka av med salt och peppar och eventuellt en nypa socker.

 

IN ENGLISH

Basic Tomato Sauce

In a shallow pan with a good splash of olive oil cook 3 minced garlic cloves and 1 minced onion until transparent. Add 2 tbsp of tomato puré and let it cook another 2 minutes. Add a can of cherry tomatoes or chopped tomatoes and 1 tbsp of chopped fresh oregano or 1 tsp of dried. Let it simmer without lid for 15-20 minutes. Salt and pepper to taste. You might also need a pinch of sugar.


One Response to “Tomatsås – Basic Tomato Sauce”

Leave a Reply