Scroll down for English recipe

Vallmorostade primörer med pepparrotsdressing

Det här är en enkel lunchrätt med minimal tillredning. Köp färdigrökt fisk och bjud till och du har lunchen klar i ett nafs.

4 portioner

 

1 knippe grön sparris

3-4 späda morötter

1 gul squash

1 knippe rädisor

1 msk olivolja

1 msk vallmofrön

flingsalt och nymald svartpeppar

Pepparrotsdressing

1 msk riven pepparrot

1 dl crème fraiche

1 dl gräddfil

1 tsk flytande honung

1 nypa salt

Till servering

700 g rökt fisk, t ex makrill, sik, lax

Knäckebröd och lagrad ost

 

Sätt ugnen på 225 grader. Börja med att röra ihop pepparrotsdressingen och ställ i rumspemperatur medan du gör resten. Skär av den nedersta torra delen av sparrisen. Dela morötterna på längden. Skär squashen i långa klyftor på längden. Halvera rädisorna. Lägg det i en stor ugnsform eller långpanna och blanda i olja och vallmofrön. Salta och peppra generöst. Rosta i ugnen tills det får lite färg, ca 15 minuter. Tag ut och lägg upp på ett serveringsfat. Droppa på lite dressing. Bjud resten av dressingen, den rökta fisken och knäckebröd och ost till.

 

IN ENGLISH

Poppy seed-roasted greens with horseradish dressing

Serves 4

 

Preheat the oven to 225 C°/435 F°. Start with the horseradish dressing by mixing 1/4 of a cup of crème fraiche with 1/4 of a cup of sour cream. Add 1 tbsp of grated fresh horseradish, 1 tsp of runny honey and a pinch of salt. Let the dressing rest in the fridge while you making your greens. Trim the ends of 1 bunch of asparagus, wash a small bunch of baby carrots and cut them in half lengthwise. Slice 1 small zucchini in strips and divide a bunch of radishes in half. Place the greens in a large roasting pan and sprinkle on 1 tbsp of poppy seeds, 1 tbsp of olive oil and a generous pinch of sea salt. Roast about 15 minutes until the veggies get a nice colour. Serve with the dressing as a single dish or with some smoked fish.