ENGLISH RECIPE WILL FOLLOW

Varm sallad med brysselkål, krutonger och parmesan

En härlig bufférätt eller som antipasti. Färsk brysselkål är en milsvid skillnad mot den frysta.

4-6 portioner

 

1 kg brysselkål

olivolja

6 grovhackade sardellfiléer

2  grovhackade vitlöksklyftor

3 tomater, urkärnade och grovhackade

3 msk hackad bladpersilja

2 dl vitt vin

2 skivor dagsgammalt ljust bröd i grova rivna bitar, typ surdeg eller ciabatta

1 dl grovriven parmesanost

 

Rensa och dela kålen i halvor. Hetta upp lite olja i en stor panna och fräs kålen lätt. Tillsätt hackade sardeller, vitlök, tomater och persilja och låt det fräsa med en minut. Häll på vinet och lägg på ett lock. Låt det bräsera i ca 8-10 minuter. Smaka av med salt och peppar. Stek under tiden brödkrutongerna frasiga i olja. Toppa med dem och rikligt med parmesan. Servera genast.

 

IN ENGLISH

Warm Salad with Brussel Sprouts

Lovely side dish or as antipasti with croutons and parmesan is a hit.

Serves 4

Divide 2 lb of brussel sprouts in halves. Add a splash of olive oil in a shallow pan and quickly brown the brussels sprouts. Add 6 chopped anchovies filets, 2 chopped garlic cloves, 3 cored and chopped tomatoes and 3 tbsp of chopped parsley with 2/3 cup of white wine. Put on a lid and let it simmer for 8-10 minutes. Salt and pepper to taste. Meanwhile, make some crispy croutons by tearing rustic bread in pieces and fry until golden in olive oil. Sprinkle with sea salt and serve with the brussel sprouts and a lot of grated parmesan.