ENGLISH RECIPE WILL FOLLOW

Varmt krabbdipp

Det här är ett amerikanskt varmt dipp som man breder på crostini eller kex. Jag kan motvilligt erkänna att det är synd att göra på färsk krabba. Burkkrabba funkar utmärkt. Använder du färsk krabba så är det klokött som gäller. Man kan köpa enbart klor hos en välsorterad fiskhandlare. Perfekt till en drink före maten.

6-8 portioner

 

120 g krabbkött eller 1 burk krabba, 120 g avrunnen vikt

4 salladslökar

1 chilifrukt

1 dl majonnäs av god kvalitet, t ex Hellmann’s

1 dl riven parmesanost

1 krm salt

Till servering

crostini, grillat bröd eller naturella kex

 

Sätt ugnen på 225 grader. Häll av vätskan från krabbköttet genom en sil. Strimla salladslöken, dela, kärna ur och hacka chilin. Blanda krabba, salladslök och chili med majonnäs och parmesan. Salta lätt. Bred ut blandningen i en liten ugnsform och gratinera cirka 15 minuter tills det får lite färg. Servera med förslagen ovan.

 

IN ENGLISH

Hot Crab DIp

Excellent with a drink before dinner. Don’t be ashamed of using canned crab, it is actually better because fresh shall be eaten as it is, I think.

Serves 6-8

Preheat oven to 225 C°/430° F. Mix 1 can of crab meat or 4 oz of fresh claw meat with 4 chopped spring onions and 1 minced chili. Add 1/4 cup of good quality mayonnaise and 1/4 cup grated parmesan cheese with a pinch of salt. Spread the mixture in a small oven proof dish and bake 15 minutes until golden. Serve with crostini, grilled bread or crackers.