Recipe will follow in English

Vitlöksmarinerade färska vax- och gröna bönor

Mjälla bönor i en vitlöksmarinad är perfekt picknicksmat. Ät direkt med händerna!

 

4 portioner

200 g vax- och/eller gröna bönor

½ dl kallpressad olivolja

1 finhackad vitlöksklyfta

1 tsk fransk senap

några droppar pressad citron

flingsalt och nymald svartpeppar

 

Trimma och förväll bönorna ett par minuter tills de fortfarande har lite tuggmotstånd. Spola av i kallt vatten. Blanda olja, vitlök, senap och några droppar citron  i en stor bunke och vänd ner bönorna. Strö på några nypor flingsalt och peppar.

 

Garlic Marinated fresh Beans

Tender beans in a garlic marinade is a perfect finger food for a picnic.

Serves 4

Rinse and trim 7 oz. of fresh yellow and/or green beans. Blanch in salted water for appr. 3 minutes. Rinse in cold water so they stay crispy. Mix 4 tbsp of olive oil with 1 tsp of french mustard and 1 minced garlic clove and a few drops of lemon juice in a big bowl and fold in the beans. Add some flaky sea salt and fresh pepper to taste.