Scroll down for English recipe

Får vi fresta med en läskande vattenmelondrink så här på fredagskvisten? Med bara två ingredienser och lite pynt snor du snabbt ihop den här skönheten. Får du melon över så varva kuber med stekta halloumikuber och små sallatsblad på spett. Dra ett par varv med pepparkvarnen.

 

Tack till Emma Brizzi för att du är en sån fin modell och assistent.

Thank’s to Emma Brizzi for being such a beautiful model and assistant.

 

May we offer you a refreshing watermelon drink? With just two ingredients plus some garnish you make a big impression on your guests. Try a simple snack by combining cubed watermelon and fried halloumi with small lettuce leafs on sticks. Pepper to taste.

Watermelon-rhum cooler

1 drink

500 g kyld vattenmelon med skal

2-3 msk florsocker

4 cl mörk rom

is

mynta och/eller limeklyfta till dekoration

 

Häll en näve is i ett högt glas. Skala och skiva melonen. Skär bort köttet från skalet och mixa det slätt i en mixer tillsammans med florsockret och romen. Häll ut det mesta av isen och sila upp drinken i glaset. Garnera med mynt och/eller limeklyfta.

Dryckesförslag: Dillon Très Vieux Rhum Martinique (nr 304)

 

IN ENGLISH

Watermelon-rhum cooler

1 drink
Fill a high glass with a handful of ice. Cut 1 lb of cold watermelon into slices. Cube the watemelon flesh and put it in a blender with 2-3 tbsp of confectioner’s sugar and 2 shots of dark rhum. Mix well. Throw away most of the ice from the glass. Strain the drink into the glass and garnish with some mint and/or a lime wedge.

Drink suggestion: Dillon Très Vieux Rhum Martinique