Svenskt recept följer

Aren’t we tired of snow, rain and cold? April has to be good, we had to long winter in Sweden this year. Warm or not, now it’s about time to give our pale faces a sun kiss. Celebrate spring with the first picnic, make some nice sandwiches a good cup of coffee and let the sun shine in!

Previously published in Lantliv. www.tidningenlantliv.se

 

Nu är vi så trötta på snö och kyla att vi trotsar vädret hur kallt det än är. På med kläder bara och ge er ut och låt era bleka ansikten få lite färg. Fira våren med den första picknicken och gör våra goda mackor, brygg en kanna kaffe och låt förhoppningsvis solen värma er.

Tidigare publicerat i Lantliv. www.tidningenlantliv.se

 

Rustic baguette with taleggio, salami and grilled peppers

A luxury pick nick sandwich to enjoy in the sun.

4 sandwiches

Divide 2 small artisan baguettes in 4 pieces and slice them horizontally. Drizzle on some good olive oil. Slice 5 oz of taleggio and place on the bread bottoms. Add 2 oz of thin Italian salami slices and some grilled peppers in olive oil. Sprinkle on some sea salt and a lot of fresh ground black pepper. Garnish with fresh basil. Place in a sandwich bag, preferably of paper.

PÅ SVENSKA

 

Rustika baguetter med taleggio, salami och rostad paprika

En riktig lyxig utelunch är den här baguetten med italienska delikatesser. Taleggion ska vara krämig och salamin tunt skuren. Tillsammans med den söta paprikan blir det en riktig lyxig utelunch.

4 smörgåsar

 

2 små rustika baguetter

olivolja

130 g taleggio (italiensk ost gjord på komjölk)

50 g italiensk salami i tunna skivor

12 strimlor rostad paprika i olja

basilikablad

flingsalt och nymald svartpeppar

 

Dela baguetterna och droppa över lite olivolja. Skär osten i skivor och fördela över. Lägg på salami och rostad paprika. Toppa med basilikablad och strö på lite salt och peppar.