Svenskt recept längre ner

White Glögg

A new twist on the traditional red glögg.

10-12 small glass

In a sauce pan add 1 bottle of white wine, 1/2 cup of brown sugar, 1 orange peel, 10 cloves, 1 tbsp crushed cardamon pods and 1 crushed vanilla pod. Heat and let rest under lid over night in room temperature. When serving add a splash of vodka, reheat without boiling, strain and serve.

 

PÅ SVENSKA

Vit glögg

Du bestämmer om du vill ha en glögg med lite bett i eller inte. Allt hänger på vodkan och humöret.

Cirka 10-12 små glas

 

1 flaska 75 cl halvtorrt vitt vin

2 dl råsocker

1 strimla färskt apelsinskkal

10 kryddnejlkor

1 msk lätt krossade kardemummakapslar, alt ½ tsk kardemummafrön

1 lätt krossad kanelstång

ev 1-2 dl vodka

 

  1. Blanda vinet med sockret, apelsinskalet och kryddorna i en kastrull och hetta upp utan att det kokar.
  2. Låt det stå under lock i rumstemperatur över natten.
  3. Sila bort kryddorna, hetta upp vinet igen tillsammans med spriten om du vill.

Leave a Reply