Svenskt recept längre ner
White Glögg
A new twist on the traditional red glögg.
10-12 small glass
In a sauce pan add 1 bottle of white wine, 1/2 cup of brown sugar, 1 orange peel, 10 cloves, 1 tbsp crushed cardamon pods and 1 crushed vanilla pod. Heat and let rest under lid over night in room temperature. When serving add a splash of vodka, reheat without boiling, strain and serve.
PÅ SVENSKA
Vit glögg
Du bestämmer om du vill ha en glögg med lite bett i eller inte. Allt hänger på vodkan och humöret.
Cirka 10-12 små glas
1 flaska 75 cl halvtorrt vitt vin
2 dl råsocker
1 strimla färskt apelsinskkal
10 kryddnejlkor
1 msk lätt krossade kardemummakapslar, alt ½ tsk kardemummafrön
1 lätt krossad kanelstång
ev 1-2 dl vodka
- Blanda vinet med sockret, apelsinskalet och kryddorna i en kastrull och hetta upp utan att det kokar.
- Låt det stå under lock i rumstemperatur över natten.
- Sila bort kryddorna, hetta upp vinet igen tillsammans med spriten om du vill.